Restaurant Week - czyli festiwal najlepszych restauracji w Polsce!


Po raz trzeci w Łodzi! Między 21 a 30 kwietnia można było uczestniczyć w jednym z najważniejszych kulinarnych wydarzeń - Restaurant Weeku!

W minionym tygodniu, w kilkunastu miejscach na mapie Polski, odbyła się kolejna, wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week. Mieszkańcy 14 miast mogli po wcześniejszej rezerwacji odwiedzić wybraną knajpę i skosztować wyjątkowego menu, przygotowanego specjalnie na tę okazję. 

Ideą festiwalu jest ten wyjątkowy czas, który możemy przeznaczyć na skosztowanie specjalnego trzydaniowego menu (przystawka, danie główne deser). Mamy na to aż 90 min, a towarzystwo wybieramy sobie sami - pamiętając o zasadzie - im więcej tym lepiej (ósmy gość gratis)! A to wszystko za jedyne 39 zł. 



Każda z restauracji biorących udział przygotowała nietuzinkowe menu, opierające się na motywie przewodnim wiosennej edycji, czyli - emocje na talerzu. Aż 35 łódzkich knajp zdecydowało się na podjęcie wyzwania, w tym Fatamorgana, Lokal, Zielony Chrzan czy Delight (andel's hotel****). Jednak zadowolenie gości nie było głównym bonusem o jaki mogli zawalczyć restauratorzy. Miejsce z najwyższą ilością pozytywnych głosów uzyska miano najlepszej restauracji. Nagradzane są również lokale z najlepszą kuchnią, obsługą i atmosferą. Patronat Honorowy objęło nad wydarzeniem Łódzkie Centrum Wydarzeń. 

W listopadzie 2016 roku miała miejsce trzecia ogólnopolska edycja festiwalu, uczestniczyło w niej 310 restauracji, w 11 miastach, które zgromadziły ponad 75 500 gości. Ciekawe czy w tym roku rekord został pobity, i kto będzie mógł szczycić się tytułem najlepszej restauracji. Zapraszamy również do odwiedzania na bieżąco strony festiwalu, aby na pewno nie przegapić kolejnej edycji!

Komentarze